copil.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile ca si in Regulamentul (UE) 2016/679. Poți modifica setarile din potitica de confidentialitate

Zarurile cu povesti

Postat de DACOINVEST 10.03.2016 0 Comentarii

 

Nu exista poveste mai frumoasa decat aceea pe care ne-o putem inchipui singuri! Copiii sunt inzestrati cu o imaginatie bogata ce trebuie cultivata cat mai mult, tocmai pentru a scoate la iveala creatorul nastrusnic de naratiuni, din fiecare micut.

 

Astazi , va prezint un material foarte interesant ce a starnit la noi multa bucurie, curiozitate si interes.

 

Cuburile care ” spun” povesti! 


Cum ii ajuta pe cei mici ( si nu numai, este un joc si pentru cei mari! ) aceste cuburi cu imagini? 

 

Sigur, in primul rand imaginatia lor este stimulata la maxim. Isi vor inchipui tot felul de povestioare, legandu-se de niste imagini simple. Vorbirea se dezvolta - ca sa spui o poveste, trebuie sa iti alegi bine cuvintele, sa scormonesti dupa cuvinte ce l-ai acumulat pana atunci, ba chiar sa inventezi altele.


Expertii in dezvoltarea copiilor sustin ca imaginatia joaca un rol foarte important in intelegerea realitatii. Procesul creativ este necesar pentru trairea unor experiente noi, indepartate sau pe care nu le putem realiza – de exemplu, jocul de-a razboiul. De asemenea, le permite copiilor sa se imagineze la o varsta adulta – cum ar fi fetele, care se prefac ca sunt invatatoare.

 

Paul Harris, psiholog si profesor la Harvard, afirma ca imaginatia este vitala pentru contemplarea realitatii – de exemplu, atunci cand ne gandim la Dumnezeu. El spune ca nu ar trebui doar sa acceptam imaginatia, ci sa o incurajam. Astfel, parintii ar trebui sa stimuleze si sa participe in jocuri de creativitate.

 

Jocuri precum Zarurile cu povesti ajuta nu doar copilul, insa si pe parinte sa afle ganduri, zbuciumuri sau suferinte ale copilului.

 

"Zarurile cu povesti" vin in intampinarea nevoii copiilor de a da frau liber fanteziei, punandu-le la dispozitie un joc hazliu, dar si foarte educativ. Acesta este bazat pe cubulete de tip zar, ilustrate cu diverse iconite care sugereaza sentimente, activitati, calatorii, idei si multe altele, pentru a construi un repertoriu bogat de povestioare. 


Zarurile sunt alese de jucatori, se scutura si se arunca, pentru ca, mai apoi, acestia sa inventeze o poveste cat mai creativa cu ajutorul imaginilor de pe cubulete! "Zarurile cu povesti" sunt cele mai indicate pentru dezvoltarea gandirii creative, a exprimarii verbale si a capacitatii de munca in echipa. Pentru un joc, se poate folosi orice numar de zaruri. 

 

Zarul negru reprezinta un schimbator de joc si se utilizeaza impreuna cu restul cubuletelor. Pentru a realiza povesti despre calatorii, se amesteca 3 zaruri verzi cu cel negru. Pentru naratiuni cu activitati, se adauga 3 zaruri portocalii la restul iar pentru povesti cu sentimente, se amesteca zarurile roz cu toate celelalte. Practic, optiunile sunt nelimitate iar imaginatia o poate lua razna, in cel mai frumos mod.  

 

Pachetul contine 18 zaruri cu 108 imagini, instructiuni de utilizare, cutie pentru transport si o clepsidra. Produsul este recomandat copiilor cu varsta de minim 8 ani, si chiar si adultilor. Copiii cu varsta intre 3 si 5 ani trebuie supravegheati cu strictete de un adult in timpul jocului. Zarurile nu trebuie folosite de copiii cu varsta mai mica de 3 ani. 


Jocul poate fi comandat de aici

 

Lasa un comentariu