copil.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile ca si in Regulamentul (UE) 2016/679. Poți modifica setarile din potitica de confidentialitate

Jocuri cu LEGO Ninjago

Postat de DACOINVEST 08.02.2016 0 Comentarii

Jocurile cu Lego Ninjago sunt una dintre multele colecții Lego ce a apărut în 2011 în Danemarca, țara de origine a tuturor jocurilor Lego, iar în România au putut fi de găsit ceva mai târziu. Lego Ninjago este înnoirea unui produs Lego lansat în 1998 la baza căruia au stat figurinele ninja și alte accesorii. În 2011 acestor ninja, șase la număr, li se adaugă un șogun, sensei, maeștri de arte marțiale, dragoni și mulți războinici (ronini) ce aparțin unor tabere diferite. Toți fac parte din universul Ninjago și îi crează o poveste demnă de atenție.

Aceste seturi de jocuri au fost concepute pentru spiritul de joacă al băieților și sunt potrivite pentru cei cu vârsta între opt și paisprezece ani. Jocurile sunt pe nivele de dificultate diferite, unele conținând câteva zeci de piese, altele sute, și cel mai complex ajungând la peste două mii de piese componente.  Templul lui Airjitzu, creat în 2015, este într-adevăr capodopera acestei colecții. 2026 de piese sunt puse în joc,  toți cei șase ninja, senseiul Wu și multe alte personaje.

Dacă copilul tău este atras de artele marțiale, filmele cu ninja și războinici, benzile desenate pe aceeași temă, sigur va fi atras și de aceste jocuri cu Lego Ninjago. Își poate alege un personaj favorit, dacă nu are cumva unul, și îl poate susține în acțiunile sale războinice prin jocurile pe care le crează singur. Lumea reală poate fi transpusă în joc, precum și lumea fantastică. Adesea cele două lumi se întrepătrund și intensitatea jocului fac din cele două lumi una.

Jocurilor nu le lipsesc tot arsenalul de arme de luptă: săbii, lănci, nunceaguri, sulițe, mașini de război: elicopterul Condrai, motocicleta cu explozoare, spărgătorul de piatră, vehiculul pentru junglă, toate super rapide și înspăimântătoare ce să intimideze și să învingă adversarul. Dragonul Titan, Morro și dragonul maestrului Wu, Garmadon și Overlord sunt prezenți și ei. Templul Șerpilor și Dojo-ul de antrenament sunt parte din aceste jocuri cu Lego Ninjago.

Colecția a atins punctul maxim de faimă în anul 2012 când Lego Ninjago Fire Temple a câștigat titlul de jucăria anului.  

Jocurile cu Lego Ninjago sunt însuflețite de serialul de animație Lego Ninjago: Masters of Spinjitzu („Lego Ninjago: Maeștrii Spinjitzului”) care se conturează pe aventurile a celor șase ninja. Toate sezoanele s-au bucurat de succes și s-a ajuns deja la al șaselea sezon. În România au fost distribuite pe canalele de televiziune pentru cpoii, dar ultimul sezon încă nu a fost difuzat.

Copiii trebuiesc ajutați să facă diferență între lumea jocului și cea reală. Să fie conștienți de limitele acestora și să nu lase întrepătrunderea lor dincolo de spațiul de joacă. Imaginația bogată a copilului și jucăriile potrivite îi pot dezvolta acestuia creativitatea, făcând din el un adult cu simt artistic.

Multe jocuri cu Lego Ninjago îi pot dezvolta imaginația și cunoștințele, îi pot stârni interesul pentru joacă dacă este un copil prea serios, îl pot îndemna să interacționeze cu alți copii și să facă schimb de piese și strategii. Trebuie doar să îți cunoști copilul și să îi dăruiești jocul potrivit pentru ceea ce trebuie să dezvolte și totodată pentru ceea ce trebuie să înhibe.

 

 

 

Etichete: jocuri cu lego

Lasa un comentariu