copil.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile ca si in Regulamentul (UE) 2016/679. Poți modifica setarile din potitica de confidentialitate

3D ... jucarii 3D

Postat de DACOINVEST 08.02.2016 0 Comentarii

Universul Lego este ocupat prietenește de multe și variate jocuri 3D. Termenul 3D (trei dimensiuni) astăzi este foarte folosit și întâlnit când vine vorba de filme și jocuri virtuale. Dimensiunea este o mărime fizică ce poate fi măsurată. Cele trei dimensiune incluse de acest 3D sunt lungimea, lățimea și înălțimea. Practic orice obiecte și ființe sunt descrise și de acest 3D.

Jocurile Lego prin conceptul lor sunt jocuri de construcție ce reprezintă la o scară mai mică lumea reală cu orașe, oameni, animale, mijloace de transport, parcuri, instituții, etc. Fie că jocurile fac parte din colecțiile Duplo, Classic, Friends, City, Technic, Creator, Super Heroes, Arhitecture sunt toate jocuri 3D.

Se poate pleca de la un desen ce reprezintă un animal sau un personaj de poveste  și reda sub formă tridimensională a acestuia prin jocurile 3D. Acum cățelul e palpabil. Se poate face comparație între el, cel din carte și cel din imaginația copilului. Astfel copilul poate înțelege mai bine interdependența între formă și spațiu. Pentru redările tridimensionale mai simple sunt potrivite jocurile din colecția Juniors. Astfel casa familiei, castelul cavalerilor, castelul prințesei sunt repede înălțate. Copilul înțelege că orice obiect ocupă un spațiu și orice spațiu are o utilitate. Dacă primele noțiuni sunt deprinse, copilul poate trece la jocuri mai sofisticate. 

Printre cele mai elaborate jocuri 3D sunt cele din colecția Lego Architecture. Seturile conțin de la câteva sute până la peste o mie de piese și sunt adresate copiilor de la doisprezece ani în sus. Sunt o adevărată provocare și pentru adulți, la baza conceperii lor fiind implicați arhitecți. La sfârșit, construcția este o adevărată machetă cu toate detaliile incluse. Printre cele mai renumite sunt construcțiile ce redau Turnul Big Ben din Londra, Casa Albă din Washington, Turnul Eiffel și Muzeul Louvre din Paris, Turnul de observare din Seattle. Aceste seturi conțin broșuri cu indicații de construire și un scurt istoric al clădirii-monument. Produsul final se poate păstra cu mândrie acasă și poate devni chiar material didactic.

Dacă copilul tău nu poate avea ocazia să vadă în mărime naturală un camion arctic sau un avion de marfă, și are între nouă și cincisprezece ani, prin jocul 3D Technic este posibil. Obiectul creat nu va fi la fel de mare ca cel real, dar va fi o copie fidelă în miniature a acestuia. Întreaga colecție Technic prezintă o provocare chiar și pentru constructorii Lego experimentați. Reproducerea întocmai a obiectului real îl determină pe copil să fie atent și să-și completeze lacunele. Cu astfel de jucării joaca devine serioasă.   

Universul Lego permite introducerea noțiunii de timp, viteză și lumea extraterestră, trecând dincolo de cele trei dimensiuni, prin intermediul altor jocuri 3D, unele cu bază științifică, altele fantastice din colecțiile: Star Wars, Ninjago, Super Heroes (Super Eroi), Elves (Elfi). Jocurile permit atât construirea de personaje cât și a unor concepte de fizică clasică și cuantică.  Fiecare set oferă idei de joacă și poate duce la ore multe de voie bună. Aceste jocuri sunt potrivite, în special, pentru băieții între opt și doisprezece ani și devin și mai interesante și constructive dacă se adună mai mulți copiii cu alte părți din seturi. Universul Lego se poate întregi chiar în preajma copilului tău.

Jocurile Lego 3D pot ajunge laboratoare ambulante de creație construite de către copilul tău, după propriile lui plusuri și minusuri. Astfel, „laboratoarele” pot dezvălui latura lui artistică și tehnică. Va trebui să improvizeze acolo unde nu are piesele necesare, să se gândească la alte jocuri 3D și cum se poate folosi de ele, să creeze un echilibru între lumea fantastică și cea posibilă. Ca părinte, nu-ți rămâne decât să-l urmărești discret și să-l ajuți acolo unde are nevoie practic, teoretic și emoțional.    

Lasa un comentariu