copil.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile ca si in Regulamentul (UE) 2016/679. Poți modifica setarile din potitica de confidentialitate

LEGO City

Postat de DACOINVEST 03.02.2016 0 Comentarii

Lego City este una dintre cele mai populare colecții Lego ce are mai multe tematici. Această colecție era cunoscută în trecut ca Legoland, Lego Town sau Lego World City și a început să existe în casele copiilor încă din anul 1978. Sub denumirea Lego City colecția există din anul 2005 și continuă să se alcătuiască și astăzi.

Ca orice colecție Lego, aceasta are la bază conceptul Lego și anume, blocurile sau cărămizile de plastic ce se asamblează și se demontează foarte ușor, la care se adaugă figurinele ce reprezintă oameni, animale, supereroi, vehicule, construcții și tot ce există în lumea reală. 

Lego City are ca și concept punerea realității orașului și a vieții cotidiene într-o lume de plastic din cărămiduțe, unde Lego City devine un orășel palbabil și real pentru copilul ce l-a construit. Pe lângă căsuțe și diferite instituții: poliție, spitale, școli, magazine copilul are la dispoziție figurine ce țin locul pompierilor, polițailor, prietenilor și figurine elicoptere, hidroavioane, vapoare, mașini de tot felul: poliție, ambulanțe, pompieri. Lego City are tren și șine, șosele și autostrăzi, poduri și tunele, parcuri cu copaci și flori. Cu toate acestea copilul își poate crea propriul orășel Lego.

Dacă Lego Duplo este o serie de jucării pentru copiii foarte mici, jocurile Lego City se adresează copiilor ceva mai mari ce au trecut deja de farmecul construirii cărămidă cu cărămidă a unei case sau a unui castel, a unui robot sau a unui supererou și acum vor să creeze legături și roluri între toate acestea.

Acest set de jucării Lego nefiind compus din piese foarte mici, copilul tău poate lua cu el o parte din joc atunci când merge afară la joacă, la grădiniță sau oriunde altundeva unde joaca este permisă.

În conceperea orășelului Lego copilul trebuie să pornească aproape de la zero amplificând gândirea lui logică și creativitatea și înțelegând mai bine noțiunea de spațiu și interdependență între obiecte.

Colecția Lego City trece mai departe de viața pământeană și introduce în lumea copiilor noțiunea de alte planete și de extratereștrii. Cum orășelul Lego are astronauți aceștia nu pot fi lăsați să se plictisească.  Trei tematici au fost lansate ca un concept de luptă a personajelor Lego City cu extratereștrii. Life on Mars, prima tematică,  ofereă un mediu de colaborare a astronauților cu marțienii . Deja în a doua tematică între cele două părți există un război, iar în a treia tematică marțienii invadează lumea Lego City.

Jocurile Lego City sunt concepute pentru fetițe și băieți cu vârste între cinci și doisprezece ani. Printre ele sunt seturi cu zeci de piese iar altele au sute de piese. O parte din ele sunt mai potrivite pentru joaca de afară, iar altele (cele cu piese de dimensiuni mici și multe la număr) pentru distracția de acasă. Unele implică joaca de unul singur, în schimb ce altele necesită coechipieri. Fete sau băieți nu prea contează atât timp cât joaca devine strașnică. Tematicile variate pe care le-a pus în joc Lego City, nu dau posibilitatea ca micuțul sau micuța ta să nu vrea să se joace cu unul dintre jocurile colecției. Tabăra de bază arctică, piața orașului, seturile pentru începători de pompieri și baze spațiale, șantierul de demolări, gara și multe altele fac parte dintre seturile Lego City.

În anul 2013 au fost realizate de către o firmă britanică două jocuri video, Lego City Undercover și Lego City Undercover: The Chase Begins, ce să sprijine și să completeze joaca copiilor cu figurinele Lego City.

 Cum și cu ce ajută copilul Lego City? Copilul este în creștere și în plin proces de formare. Pe lângă joacă are nevoie și să învețe în permanență lucruri noi. Odată învățate trebuiesc bine fixate. Jocurile Lego City îți dau posibilitatea să dezvolți imaginația copilului tău, să construiești și să te distrezi împreună cu el. Colecția are jocuri de construire, acțiune, simulare și strategie, reproducere, creativitate și prin intermediul lor copilul își poate dezvolta abilitățile creative, științifice, manuale.   

Lasa un comentariu